יום שני, 18 בספטמבר 2017

חדש בסופה - מכינה קדם צבאית מעורבת

40 צעירים וצעירות לפני גיוס, דתיים וחילוניים מכל  הארץ, עברו לגור בקיבוץ.
המייסד: "עוטף עזה בלב שלי, זה חבל ארץ מהחשובים במדינה" • יובל רויטמן



צילום: נמרוד פלמ"ח
ב-2 באוגוסט, אחרי חודשים של הכנות ומיונים, עלתה על הקרקע בסופה מכינה קדם צבאית מעורבת (בנים ובנות, חילונים ודתיים) ושמה - "מכינת דרך פרת בקיבוץ סופה ע"ש הדר גולדין"
במכינה חברים 40 צעירים וצעירות מכל הארץ וגרים בה 5 אנשי צוות. המייסד הוא נמרוד פלמ"ח, בן 32 מירושלים, שייסד לפני שלוש שנים, לאחר מבצע 'צוק איתן', מכינה דומה בנחל עוז: "אחרי ההצלחה בנחל עוז קיבלתי הרבה טלפונים מיישובים בעוטף שביקשו לעשות מהלך דומה. בחורף האחרון פנו אליי מסופה ביחד עם תנועת אור וביקשו להיפגש. הם סיפרו על המשבר החברתי והדמוגרפי בקיבוץ ואמרו שהם לא רואים פתרון באופק - וביקשו שנביא מודל דומה למה שקיים בנחל עוז". 
הצדדים החליטו על שילוב ידיים ובתחילת החודש שעבר הפך כאמור החלום למציאות. נמרוד מספר בגאווה: "הצעירים מגיעים אלינו מכל הארץ ומבינים את גודל המשימה והשליחות. אנחנו פועלים בשני אפיקים מרכזיים - הראשון הוא פיתוח מנהיגות, למידה וזהות, והשני הוא החיזוק של סופה. המטרה שלנו להיות חלק מהקהילה".

ענף נוסף בקיבוץ

 צעירי המכינה החלו להשתלב בחיי הקהילה. בכל שבת שנייה הם נשארים ויום בשבוע מוקדש לעבודה קהילתית, הם מצטרפים לענפים השונים, מטפלים במבנים, צובעים ומסדרים. כמו כן הם מתארחים בבתי המשפחות וכך נוצרים קשרים עם חברי הקיבוץ. "אנחנו עוד ענף בקיבוץ", אומר נמרוד, "אנחנו שותפים בטקסים, בהווי ובתרבות וממש מחדשים את המפעל הציוני של פעם.  "עוטף עזה בלב שלי, זה חבל ארץ מהחשובים במדינה. מבחינתי ללכת לקנות חלב כאן זו ציונות".
"הכסף", מספר נמרוד, "מגיע מקבוצת תורמים ממרכז הארץ שתרמו ברוחב לב ובהמשך המטרה היא לקבל תקציבים מהמדינה. הרעיון הוא שכל שנה תגיע קבוצה חדשה, והמטרה שבסוף חלק מהחבר'ה שיגורו שנה בסופה יקבעו פה את ביתם".


סופה: שינוי תדמית

אייל ברנדייס, מנהל הקהילה בסופה מספר: "חידשנו את תהליך הקליטה והחלטנו שצריך להחיות את הקיבוץ ולהעיר אותו מתרדמה. נקרתה לידינו ההזדמנות להביא מכינה קדם צבאית והחלטנו שהדרך הטובה ביותר לעזור לעצמנו - זה לעזור לאחרים. הם חיפשו מקום ואנחנו חיפשנו משהו שייתן חיים בקיבוץ - ושני האינטרסים נפגשו אחד עם השני.
"המטרה היא שהם יעשו את תוכנית המנהיגות שלהם כאן אצלנו, המשפחות מאמצות את החבר'ה וסופה תשנה קצת את התדמית מאירועים ביטחוניים לאירועים חברתיים ותתרום את תרומתה למהלך ציוני חשוב. בעקיפין, ככל שנצליח להשאיר את הרושם הטוב ותהיה זיקה, אולי בעתיד לבוא יהיה פה פוטנציאל שחלק מהם יחליטו לקבוע את ביתם בקיבוץ. אבל זו מטרה משנית ולא ראשונית".

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה